Israelin rinnastaminen natseihin on antisemitismiä

Länsimaisessa kulttuurissa pahuuden näkyvin ilmentymä on Adolf Hitlerin kansallissosialistinen Saksa. Israelin vertaaminen natsi-Saksaan tarkoittaa sitä, että natsien pahuus halutaan nähdä nyt juutalaisvaltiossa. Roolit on käännetty päinvastaisiksi vajavaisin tiedoin, historiaa ja natsismin ajatusmaailmaa ymmärtämättä. Natsirinnastuksessa vain yksi asia pysyy samana: viha juutalaisia kohtaan. Natsien tuntema viha juutalaisia kohtaan on samaa vihaa kuin viha, jota aktivistit tuntevat Israelia kohtaan. On kysymys toisen aallon antisemitismistä, joka on vain muuttanut muotoaan.

Tyypillinen natsirinnastuksen muoto on, että Gaza on uusi Varsovan ghetto. Tämän vertauksen esitti myös Yleisradio Marjut Helmisen käsikirjoittamassa dokumentissa Kolme ghettoa vuonna 2014.

Gazan kaistaleen väestöntiheys on noin 5 000 asukasta neliökilometrillä. Varsovan ghetossa se oli noin 120 000 asukasta neliö-kilometrillä. Ero Gazaan on 24-kertainen. Gaza Cityn väestöntiheys on noin 10 000 asukasta per neliökilometri. Luku kuulostaa paljolta, mutta todellisuudessa Ranskan pääkaupunki Pariisi on kaksi kertaa tiheämmin astuttu kuin Gaza City. Pariisissa asuu noin 21 000 asukasta per neliökilometri.

Toinen väite koskee ”kansanmurhaa”. Gazan väkiluku oli vuonna 1967 noin 370 000. Nykyään se on 1,8 miljoonaa. Kansanmurhissa väestö ei kasva. Gazan väestönkasvu on viimeisen 50 vuoden aikana ollut 400 prosenttia.

Natsit eivät toimittaneet Varsovan ghettoon tuhansia rekkalastillisia lääkkeitä, ruokaa ja polttoainetta. Operaatio Protective Edgen aikana heinä-elokuussa 2014 Israel toimitti 6 000 rekka-autollista humanitääristä apua Gazaan. Mikään muu valtio maailmassa ei keskellä konfliktia anna tällaista apua. Israelin sairaaloissa hoidetaan gazalaisia lapsia.

2022 © kaisaniemi.info