Palestiinalainen koulujärjestelmä

Palestiinalaislapset ovat systemaattisen terrorikiihotuksen kohteena. Kymmeniä kouluja on nimetty terroristien mukaan. Esimerkiksi Dalal Mughrabille, joka kaappasi bussin ja murhasi 37 ihmistä,  joukossa 12 lasta, on omistettu useita kouluja. Koululaiset opetetaan pitämään terroristeja esikuvina.

Terroristien kunniaksi järjestetään heitä ihannoivia tapahtumia, kuten Baha Alyanin mukaan nimetty partiotapahtuma syksyllä 2016. Alyan puukotti linja-autossa kolme matkustajaa hengiltä ja haavoitti seitsemää. Partiojohtaja sanoi juhlassa: ”…kaikki Palestiinan partioyhdistyksen 250 000 jäsentä ovat Bahoja. Jos Allah suo, he tulevat seuraamaan Bahan polkua.”

TV:ssa lapset lausuvat runoja, joissa juutalaisia kutsutaan sikojen ja apinoiden jälkeläisiksi ja haaveillaan heidän tappamisestaan. Juontajat kiittävät lapsia tällaisista puheista. Palestiinalaisen psykologin S. Massalhan tutkimuksen (2001) mukaan palestiinalaisalueilla kasvaa ”murhanhimoinen sukupolvi”.

Terrori-iskuja tehneille maksetaan palkkaa ja annetaan kunnianosoituksia. Esimerkiksi 19-vuotias lakitieteen opiskelija Muhannad Halabi, joka murhasi kaksi perheenisää ja haavoitti perheenäitiä ja pikkulasta, sai muistomerkin, nimelleen omistetun kadun ja postuumisti lainopillisen arvon.

Uusimmissa palestiinalaisoppikirjoissa kiihotus on lisääntynyt hälyttävästi. Niissä ei mainita rauhaa, kahden valtion mallia tai Israelin kanssa tehtyjä sopimuksia vaan esitetään ainoana vaihtoehtona voitto jihadin kautta ja Israelin hävittäminen. Radikaali-islamilainen painotus on lisääntynyt. Vääräuskoisten kidutusta helvetissä kuvataan, ja marttyyriuteen kannustetaan ja painostetaan. Vihaan kiihotettuina monet palestiinalaisnuoret ovat tehneet murhia puukottamalla, ampumisia tai ajamalla autolla väkijoukkoon. Päivittäiset mellakat, joissa palestiinalaisnuoret heittelevät kiviä ja polttopulloja israelilaisiin autoihin, ovat johtaneet ihmishenkien menetysten lisäksi pysyviin vammautumisiin, suruun ja kärsimykseen.

Oppikirjassa opetetaan fysiikkaa käyttäen kiven linkoamista esimerkkinä. Kivien heittelyä, jolla palestiinalaisteinit ovat aiheuttaneet useita kuolemaan johtaneita auto-onnettomuuksia, pidetään kirjassa hyödyllisenä.

2022 © kaisaniemi.info